SaturdaySounds - Seizoen 1: HET COMPLETE ARTIKEL!

26-10-2014 14:00

 

SaturdaySounds ontstond in de herfstvakantie van 2013. Onze eerste officiële uitzending was op zaterdag 26 oktober. Maar voorheen hebben wij nog twee onofficiële uitzendingen gedraaid om het een en ander te testen. Het begon met een online Radio-Station dat bijna niemand kende, maar in de loop van de tijd kregen we veel meer geïnteresseerde luisteraars. Rond begin november kreeg SaturdaySounds zijn eerste Facebook-pagina genaamd: SaturdaySounds News. Deze pagina diende om de (tijdens de uitzending) behandelde nieuws, weer en sportnieuws artikelen terug te lezen en om de bijbehorende foto of video te bekijken. Dat is nu nog steeds zo.

Rond eind november werd de allereerste, officiële SaturdaySounds Nieuwsbrief verstuurd naar zo’n twee á drie abonnees. En als laatste kreeg SaturdaySounds rond midden december er ook nog een tweede Facebook-pagina bij, genaamd: SaturdaySounds On-Air. Deze hoofdpagina diende om belangrijke en interessante meldingen tijdens en rondom de uitzendingen te publiceren. En ook dat is nu nog steeds zo. Na twee maanden geweldige uitzendingen te hebben gedraaid, kwamen wij op het idee om iets extra’s te doen voor het aantal luisteraars dat zich op dat moment al verdubbeld had. De eerste Kerst-Special was dan ook fantastisch. Als extraatje hadden we bijvoorbeeld de lekkere, winterse kook-recepten van Baschti Frenken en natuurlijk de heerlijke kerst muziek. Ook de eerste Win-Actie was geweldig en diegene die het goede antwoord gaf op de prijsvraag, won de nieuwste CD van Katy Perry. Langzamerhand stroomde SaturdaySounds richting 2014. De laatste Win-Actie van het jaar moest groots zijn. Maar we moesten wel genoeg deelnemers werven. Eerst liep dat jammer genoeg een beetje stroef, maar uiteindelijk waren er toch genoeg deelnemers om de grote Win-Actie door te laten gaan. ‘En de winnaar van de SaturdaySounds CD-actie 2013, is geworden... Rowy Driessen!!! Hartelijk gefeliciteerd en wij wensen jou véél plezier met deze unieke CD’. Tot slot was 2013 een topjaar met véél luisteraars en natuurlijk de vele verzoekplaten die we er elke week weer doorheen knalde.

SaturdaySounds begon januari 2014 met een pauze maand. Dit betekende dat er de hele maand geen uitzendingen werden gedraaid. Maar tijdens deze maand hebben wij wel goed nagedacht over hoe SaturdaydaySounds qua muziek het beste verder kon gaan. Zo hebben we toen besloten dat we in plaats van Top40 muziek, muziek wilde gaan draaien naar wens van onze luisteraars. Hier zijn we meteen al vanaf de eerste uitzending in februari mee begonnen. Langzamerhand werd het verschil tussen de Top40 muziek en de gewenste muziek steeds groter, en dat merkte we natuurlijk ook aan de stijging van het luister-aantal. Op dit moment wordt er alleen nog maar een mix van oude en gloednieuwe verzoekplaten gedraaid.

In februari werden ook de Olympische winterspelen in Sochi gehouden, en op zaterdag 8 februari draaide wij onze eerste Olympic-Special met als hoogtepunt de 5 kilometer schaatsen voor de mannen met Sven Kramer, Jorrit Bergsma en Jan Blokhuijsen. Omdat onze eerste Olympic-Special achteraf een groot succes bleek te zijn, besloten we om er nog een te draaien op zaterdag 15 februari, met als hoogtepunt de 1500 meter schaatsen voor de mannen met Jan Blokhuijsen, Stefan Groothuis, Mark Tuitert en Koen Verweij.

In maart begonnen wij met het eerste seizoen van Raad De Plaat, wat ook meteen al een groot succes werd. Dit zijn alle winnaars op een rijtje van Raad De Plaat – Seizoen 1:

Marco Schreurs won op zaterdag 15 maart, het 6-in-1 bloemenzaad assortiment tijdens de eerste editie van Raad De Plaat.

Twee weken later, op zaterdag 29 maart won Bram Nijssen de touchscreen en balpen in 1.

Vervolgens won Mia Kempen op zaterdag 5 april het 6-in-1 groentenzaad assortiment.

En op zaterdag 26 april won Milou Geraads een complete oordopjes-set.

De laatste editie van Raad De Plaat – Seizoen 1, was op zaterdag 17 mei.

Deze keer werd het anders aangepakt dan normaal, omdat er alleen maar gebeld hoefde te worden om kans te maken op het SaturdaySounds Prijzenpakket. In dit geweldige pakket zat een waterdichte smartphone zak + een kopie van het originele album van The Common Linnets. Uiteindelijk belde Mia Kempen het allereerst en won zij dit fantastische Prijzenpakket. Uiteraard kwam zij tijdens deze uitzending nog even op visite en hebben wij haar een paar vragen mogen stellen. We gaan nu luisteren naar deze bijzondere opname die overigens ook werd uitgezonden die dag…

Wat leuk om dit weer terug te horen, vindt u niet? Er was trouwens vóór de laatste editie van Raad De Plaat – Seizoen 1, nog een record-uitzending die in het teken stond van de ontknoping van de laatste Eredivisiewedstrijden. Deze uitzending was op zaterdag 3 mei en duurde tot maar liefst half negen!!! Ook hier hebben we véél positieve reacties op gekregen.

Nog een paar weken eerder werd zelfs het allereerste SaturdaySounds Draaiboek uitgebracht. Dit bleek een slimme zet te zijn, want er werd namelijk voor de eerste keer een indeling van de uitzending gemaakt. Dat zorgde er uiteraard voor dat het nieuws, weer en sportnieuws op een vast tijdstip werd ingepland.

Dan gaan we nu even terug naar midden juni. Direct na de dag van de allereerste WK-Wedstrijd van Nederland tegen Spanje, stond onze uitzending van zaterdag 14 juni in het teken van dit fantastische voetbalevenement. In deze uitzending hebben we dan ook véél prijzen weggegeven aan verschillende luisteraars, doormiddel van een paar bijpassende prijsvragen. Zo gaven wij twee keer vier oranje-tompoezen van ‘Bekkerie Ut Bruedje’ weg aan Nicole Geraads en Mia Kempen, en gaven we nog één Nikkei FM-radio weg aan Lucas Pentury en één Holland-voetbal aan Bram Nijssen.

Ook hadden wij tijdens deze uitzending een boeiend interview met twee van onze trouwste luisteraars en voetbal fanaten, Har en Marco Schreurs.

Zaterdag 28 juni stond onze uitzending weer in het teken van het WK-voetbal omdat Nederland het toen al ver had geschopt… Letterlijk! Ook was er in deze uitzending sprake van de achtste etappe van Le Tour De France. Dit was dan ook een verlengde uitzending die tot zes uur duurde.

Een aantal uitzendingen later moest ik, de N.W.S. Reporter dan toch helaas verslag doen over de wedstrijd Nederland – Argentinië die Nederland na de penalty’s helaas verloor. Uiteindelijk won Nederland dan toch nog van Brazilië in de finale om de derde plaats en besefte we ons dat het een mooi WK-voetbal was geweest.

En dan nu nog een korte samenvatting over de maanden juli, augustus, september en oktober…

Zaterdag 19 en zaterdag 26 juli stonden de uitzendingen ook weer in het teken van Le Tour De France. Deze uitzendingen duurden ook tot ongeveer zes uur.

Op zaterdag 26 juli draaide we ook onze allerlaatste uitzending voor de jaarlijkse zomerstop die maar liefst vier weken duurde. Dat betekende dat de uitzendingen van 2, 9, 16 en 23 augustus zouden vervallen, maar gelukkig waren we op zaterdag 30 augustus weer terug met een gloednieuwe en verfrissende uitzending!

4 oktober, nog niet zo lang geleden publiceerden we voor het eerst een foto van onze mascotte ‘Betsie De Blauwe Koe’ die bekroond werd met maar liefst acht likes op Facebook!

En dan komen we nu langzamerhand aan bij zaterdag 25 Oktober 2014. De dag waarop gevierd wordt dat SaturdaySounds 1 jaar bestaat. En die dag is vandaag. Vandaag is de dag dat wij als Team mogen vieren dat uw en onze favoriete radiozender 1 jaar bestaat!!! Is het niet geweldig?

Natuurlijk hebben we dit niet allemaal alleen kunnen doen, en daarom willen wij een aantal mensen persoonlijk bedanken. Daar gaan we…

Als allereerste willen wij alle voice-overs bedanken. Hiermee bedoelen we natuurlijk de mensen die werk hebben gemaakt van de voor ons simpele jingles. Dus, bedankt Esther Bredius en Peter van der Wel!!!

Dan willen we natuurlijk alle sponsors bedanken. De sponsors van de grootste tot de kleinste verrassingen. Dus, bedankt Mariet Kempen, Fam. Schreurs, Fam. Frenken en Fam. Geraads!!!

Ook willen we iedereen bedanken die op welke manier dan ook, simpel tot vrij creatief heeft meegedacht over nieuwe ideeën!

En tot slot willen wij natuurlijk iedere luisteraar hartelijk bedanken voor het luisteren naar het afgelopen seizoen!!!

En dan hebben we natuurlijk nog de statistieken van het afgelopen jaar…

Ten eerste, de verzoekplaten:

Als luisteraars hebben jullie in totaal tweehonderdvierentwintig verzoekplaten aangevraagd van februari tot nu, en dat betekent dat we gemiddeld zo’n negen verzoekplaten per week hebben mogen ontvangen. Héél erg bedankt!!!

Ten tweede, de uitzendingen:

Wij hebben van oktober 2013 tot eind 2013 in totaal tien uitzendingen gedraaid, en van begin februari tot nu vijfentwintig uitzendingen. Dat betekent dat we in totaal zo’n vijfendertig uitzendingen hebben gedraaid en dat dit dus ook de vijfendertigste uitzending is!!! Is het niet geweldig?

En als laatste natuurlijk nog de website-statistieken:

Onze website is sinds oktober 2013 zo’n 11.756 keer bezocht! Kan het nog beter?

 

Dat was het dan… Bedankt voor het lezen van het complete verhaal van SaturdaySounds – Seizoen 1. En hopelijk tot het volgende seizoen!!!